Jdi na obsah Jdi na menu
 


domácí lučina

9. 11. 2017

Příprava je velice jednoduchá, lučina se nám vytvoří sama!!!

Připravíme si obyčejný bílý jogurt obsahující alespoň 3% tuku.

23469221_10212632438623532_966377324_o.jpg

Cedník a pod něj nádobu na odkapání syrovátek.

23482904_10212632438663533_801366257_o.jpg

Na cedník si dáme plátýnko (postačí čistá plínka).

23468551_10212632440983591_1778771150_o.jpg

Necháme sýr pracovat.

23468362_10212632441063593_57571389_o.jpg

Druhý den (přes noc) máme již lučinu hotovou.

23432845_10212632428703284_1401680608_o.jpg

Verze pro dospělé  - před vykapáním dochutíme (bylinky, šunka apod.)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dotaz - lučina

(Jana, 24. 2. 2019 20:32)

Dobrý večer, prosím Vás do druhého dne necháváte jogurt odkapat někde v chladu/ledničce? Děkuji, jste super, že si dáte tu práci a vše sem sepíšete :-)

Dotaz

(Jana, 24. 2. 2019 20:26)

Dobrý večer, prosím Vás do druhého dne necháváte jogurt odkapat někde v chladu? Děkuji, jste super, že si dáte tu práci a vše sem sepíšete :-)

Re: Dotaz

(Autorka, 24. 2. 2019 20:29)

Dobry vecer,

Ano, v lednici

 

 


Archiv

Kalendář
<< červen / 2019 >>


Statistiky

Online: 24
Celkem: 423637
Měsíc: 50882
Den: 1436