Jdi na obsah Jdi na menu
 


Batáty

2. 8. 2017

K batátům přistupujeme jako k bramborám.

DOPORUČENÝ POSTUP PŘÍPRAVY:

bat1.jpg

Batáty oloupeme, omyjeme

bat2.jpg

nakrájíme na kousíčky

bat3.jpg

bat4.jpg

vložíme na napařovák

bat5.jpg

 

Na páře vaříme cca 10-15 minut, do úplného změknutí.

bat6.jpg

 

bat7.jpg

Poté přendáme do mixéru a pomixujeme na požadovanou konzistenci.

bat8.jpg

bat9.jpg

Pokud se nám konzistence zdá málo řitká, dolijeme kojeneckou vodou, popřípadně MM/UM

bat10.jpg

a znovu pomixujeme

bat11.jpg

Přebytek pokrmu naplníme do tvořítek na led a zamrazíme

bat12.jpg

 

Pěstují se dva typy:

  • červené batáty se sladkou oranžovou dužninou 

 

  • bílé batáty, které jsou menší a mají sušší nažloutlou dužninu.

bily-batat.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zamrazeni

(Kamila, 9. 9. 2018 10:49)

Bataty se mohou zamrazit? Kdyz klasicke brambory se nedoporucuji. Dekuji za vysvetleni :)

Re: Zamrazeni

(Autorka, 10. 9. 2018 11:38)

Ano, mohou. Název "sladká brambora" je pouze laické označení.

 

 


Archiv

Kalendář
<< listopad / 2018 >>


Statistiky

Online: 6
Celkem: 152066
Měsíc: 23003
Den: 793