Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brokolice

2. 8. 2017

b1.jpg

Brokolici rozdělíme na růžičky

b2.jpg

omyté růžičky vložíme na napařovák a vaříme do změknutí cca 15 -20 minut.

b3.jpgb4.jpg

Uvařenou brokolici rozmixujeme, propasírujeme nebo rozmačkáme.

b5.jpg

Konzistenci naředíme MM nebo UM do požadované kašičky.

b6.jpg

 

Před podáním zakápneme vhodným tukem (doporučuji extra panenský olivový olej lisovaný za studena)

 

Zbylý pokrm můžeme naplnit do tvořítek na led a zamrazit. V mrazničce vydrží cca 3 měsíce, pak je vhodné jej zkonzumovat.

b7.jpg

 

Tip:
Brokolice a květák působí nadýmavě, zařazujeme je proto do stravy opatrně. Nejnadýmavější částí těchto druhů zeleniny jsou stonky, pro dítě proto použííváme pouze vrcholové části.
Připravený pokrm je možno zmrazit.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Archiv

Kalendář
<< listopad / 2018 >>


Statistiky

Online: 6
Celkem: 152066
Měsíc: 23003
Den: 793