Jdi na obsah Jdi na menu
 


Květák

2. 8. 2017

k1.jpg

Květák omyjeme a rozdělíme na růžičky

k2.jpg

Vložíme na napařovák a vaříme do úplného změknutí cca 15 - 20 minut.

k3.jpg

k4.jpg

Uvařené růžičky vložíme do mixéru

k5.jpg

Naředíme MM nebo UM nebo kojeneckou vodou, aby nám vznikla požadovaná konzistence

k6.jpg

k7.jpg

Pokrm je připraven k přímé konzumaci, před podáním zakápneme vhodným tukem (doporučuji extra panenský olivový olej lisovaný za studena)

 

Zbytek pokrmu naplníme do sklenic a zavaříme.

k8.jpg

Z jedné hlávky květáku uděláme cca 2 sklenice

k9.jpg

Tip:
Brokolice a květák působí nadýmavě, zařazujte je proto do stravy opatrně. Nejnadýmavější částí těchto druhů zeleniny jsou stonky, pro dítě proto používejte pouze vrcholové části.
Připravený pokrm je možno zmrazit nebo zavařit.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Archiv

Kalendář
<< listopad / 2018 >>


Statistiky

Online: 6
Celkem: 152066
Měsíc: 23003
Den: 793