Jdi na obsah Jdi na menu
 


Máslová dýně

2. 7. 2017

DOPORUČENÝ ZPŮSOB PŘÍPRAVY:

20707046_10211921622613576_895885399_o.jpg

Dýni zbavíme slupky,

20747468_10211921621653552_1399773251_o.jpg

nakrájíme na málé kousky,

 

20707008_10211921659934509_347423824_o.jpg

 

které uvaříme na páře.

20705913_10211921755056887_1042120928_o.jpg

Vaříme cca 10 - 15 min - do úplného změknutí.

 

zmeknuta-dyne.jpg

Hotovou dýní rozmačkáme / rozmixujeme do kašovité podoby a podáváme.

20727605_10211921824138614_1561020942_o.jpg

 

 

TIP: Pokud chcemu dýni uchovat, nabízí se dvě možnosti:

  • zavařit
  • zamrazit

1. ZAVAŘENI:

naplníme do skleniček a zavaříme

21706739_10212238133366147_1762313466_o.jpg

 

2. ZAMRAŽENÍ:

20706178_10211921892780330_206744576_o.jpg

 

20746858_10211929952701823_1794167618_o.jpg

 

 

20746788_10211929952341814_837874941_o.jpg

 

Před podáním:

  • den předem si vytáhneme požadované množství z mrazáku a uchováme v lednici (množství si orientačně vážím, abych měla přehled, ale není potřeba)

21124868_10210055055558400_221808980_o.jpg

  • ohříváme ve vodní lázni

21124792_10212066254509283_991344141_o.jpg

  • přidáme vhodný tuk (používám bio panenský kokosový olej nebo extra panensky olivový olej lisovaný za studena)

21147116_10212066252509233_1925703632_o-1-.jpg

  • teplý pokrm podáváme

21123216_10212066252349229_110087714_o.jpg

  • není vhodné ohřívaný pokrm skladovat do dalšího dne, jednou ohřívaný pokrm už znovu neohříváme

VIDEO RECEPT

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

zavarovani dyne

(Eva, 8. 2. 2019 16:48)

dobry den, jak prosim dyni zavarujete? Ja jsem zkousela pouze horkou ji dat do sterilizovane sklenice se zavitem a otocenou dnem nevchad vychladnout a bohuzel mi vsechno zkyslo. i kdyz jsem pak uchovavala v lednici. Pridavate nejaky konzervant? diky predem za odpoved.

Re: zavarovani dyne

(Autorka, 9. 2. 2019 8:03)

Dobry den,


Zavaruji postaru v zavarovacim hrnci, zadny konzervant nepridavam, tudiz bez nej zavarane dlouho nevydrzi a je treba rychle konzumovat, u zeleniny je vyhodnejsi mrazit. Popripadne zavarte pul na pul s jablky, jablko je prirodni konzervant, ale az po zavedeni ovoce.

Dotaz

(Daniela, 13. 9. 2018 13:27)

Dobrý den,kolik bych měla dát toho oleje do jedné porce prosím? Děkuji

Re: Dotaz

(Autorka, 9. 2. 2019 8:00)

Dobry den,

Staci zakapnout

Dotaz

(Lenka, 19. 9. 2018 20:35)

Dobry den, muzu misto maslove dyne pouzit dyny hokkaido? Dekuji za odpoved

Re: Dotaz

(Autorka, 9. 2. 2019 7:59)

ANO, urcite muzete

mražený příkrm

(Michaela, 14. 8. 2017 10:44)

Dobrý den, chci se zeptat, jak příkrm rozmazujete? Vyndáte třeba den předem z mrazáku do lednice a pak ohřejete ve vodní lázni? nebo je lepší dát příkrm hned do vodní lázně? Děkuji

Re: mražený příkrm

(Autorka, 26. 8. 2017 10:45)

Dobrý den, děkuji za Váš postřeh, postup jsem dofotila a doplnila :-). Omlouvám se za zdržení, byla jsem mimo ČR :-)

 

 


Archiv

Kalendář
<< březen / 2019 >>


Statistiky

Online: 10
Celkem: 288509
Měsíc: 38633
Den: 1234